شنبه, 14 تير 1404

مركز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۰/۰۲/۲۹ 
  • کد خبر : ۱۴۲۶۲۹
ارائه گزارش ارزیابی عملكرد سال 1399 توسط رئیس مركز تحقیقات آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان كردستان در نشست مجازی با حضور رئیس و مسئولین سازمان تات
ارائه گزارش ارزیابی عملكرد سال 1399 توسط رئیس مركز تحقیقات آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان در نشست مجازی با حضور رئیس و مسئولین سازمان تات

ارائه گزارش ارزیابی عملكرد سال 1399 توسط رئیس مركز تحقیقات آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان در نشست مجازی با حضور رئیس و  مسئولین سازمان تات

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان، در روز سه شنبه 28 اردیبهشت ماه 1400، دکتر محمدحسین سدری، رئیس مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، در نشست مجازی ارزیابی عملکرد سال ۱۳۹۹، که با حضور آقای دکتر بازرگان، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و سایر مسئولین سازمان در تالار جلسه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، به بیان مهمترین فعالیت ها و دستآوردهای شاخص مرکز  به شرح ذیل الذکر پرداخت :

1- موفقیت در تولید 3000 نشای هیبرید حاصل از اجرای پروژه به نژادی توت فرنگی و دستیابی به ژنوتیپ های امید بخش و بسیار پربار برای اولین بار در کشور.

2- کسب رتبه برتر پایگاه های ISI WOS و SCOPUS در بین مراکز تحقیقاتی کشور بر اساس پژوهش نامه دانش شناسی کشاورزی مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی در سال ۱۳۹۹.

3- قرار گرفتن نام یکی از اعضای هیأت علمی این مرکز (دکتر امید رحمتی) در زمره 2 درصد دانشمندان برتر جهان در سال ۱۳۹۹.

4- دریافت جایزه دکتر آشتیانی (بنیاد ملی نخبگان) و سردبیری مهمان سه مجله خارجی توسط یکی از اعضای هیأت علمی این مرکز.

5- قرار گرفتن دو نفر از اعضای هیات علمی مرکز در فهرست 50 پژوهشگر برتر سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.

6- انتخاب دکترسید عطا امینی عضو هیأت علمی این مرکز به عنوان پژوهشگر برتر مرز علم وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۳۹۹.

7- معرفی و ثبت "سه گونه گیاهی جدید برای دنیا " تحت عناوین: Cephalaria kurdistanica، Acer iranicum و Heracleum kurdistanicum  و یک رکورد جدید برای فلور ایران Crucianella parviflora.

8- نگهداری حدود ۱۶۰۰۰ نمونه گیاهی در هرباریوم مرجع این مرکز که تاکنون 44 گونه گیاهی جدید ( 26 گونه گیاهی جدید برای دنیا و ۱۶ رکورد جدید برای کشور) ثبت و معرفی نموده است.

9- طراحی و ساخت نرم افزار مکان‌یابی سازه‌های آبخیزداری .

10-پایش جمعیت "بز مرخز" در زیستگاه آن در سه سطح "کرایوژنیک، ایستگاه و زیستگاه" بر اساس معیارهای سه گانه جمعیتی، ژنتیکی و جغرافیایی.

11-تعیین هدف اصلاح نژاد "گوسفند کردی" و رتبه‌بندی شاخص های مهم اصلاحی در اصلاح این نژاد.

12-استفاده از كندوهاي كف باز برای كنترل بیماری واروازیس در زنبورستان ها جهت بررسی بیماری های "نوزموزیس" و "واروازیس" در کندوهای زنبورعسل "کف باز" و "کف بسته".

13-مشارکت در معرفی 2 رقم جدید گندم دیم به نام های "جام" و "مهر"

14-مشارکت در معرفی یک رقم جو دیم به نام " آرداد"

15-مشارکت در معرفی 2 رقم جدید نخود دیم به نامهای "اروم 1" و "اروم 2"

16-مشارکت در معرفی 2 پایه جدید انگور به نام های "اسپوتا" و "ناظمیه" که مقاوم به سرطان طوقه و ریشه می باشند.

17-تدوین بسته های کامل دانشی برای محصولات مزیت دار استان با عناوین: تولید توت فرنگی در ایران و تجارب سایر کشورها، احداث و مدیریت تاکستان دیم و بسته کامل بیماری های زنبور عسل و نحوه مبارزه با آنها.

18-نقش بارز محققان مرکز در افزایش قابل ملاحظه ضریب نفوذ ارقام گیاهی در دیمزارهای استان با کشت بیش از 9 رقم گندم و 5 رقم جو در مزارع زارعین بر اثر فعالیت های ترویجی پروژه ارتقای امنیت غذایی با راهبری معاون پژوهشی مرکز در سطوح وسیع استان و همگام با آن تدوین نقشه راه بذر گندم دیم استان و عملیاتی نمودن برنامه تولید و تکثیر هسته اولیه بذر در ایستگاه های تحقیقاتی.

19-همکاری موثر در توسعه قابل ملاحظه گیاهان جدید(ماشک علوفه ای) در مزارع زارعین دیم استان به بیش از 2300 هکتار علوفه دیم

20-همکاری موثر در توسعه کشاورزی حفاظتی (کم و بی خاک ورزی)  در سطحی بیش از 60،000 هکتار از اراضی دیم استان

21-انجام تحقیقات توسعه ای در پایگاههای نوآوری مزارع زارعین در سطح 19 هکتار (تحقیقات به زراعی شامل مبارزه با علف هرز و تغذیه و...) در دو منطقه سرد و معتدل سرد استان.

22- استفاده  موثر از علف کش های پیش کاشت با استفاده از تکنیک IBS(Incorporation by sowing) در کنترل موثر علف های هرز نخود پاییزه در ایستگاههای تحقیقاتی مرکز که توسعه این روش گامی اساسی در توسعه کشتهای پاییزه نخود دیم محسوب می شود.

23-تدوین دستورالعمل­های جامع انجام محلولپاشی کودهای شیمیایی (اوره، ریز مغذی ها و اسیدهای آمینه NPK+) همزمان با سمپاشی در مزارع غلات دیم استان کردستان و اجرایی شدن این دستورالعمل در سطح 130 هزار هکتار از اراضی گندم دیم برای  کاهش اختلالات تغذیه ای، مقابله با تنش خشکی و سرمازدگی و افزایش تولید در استان کردستان.

24-افزایش عملکرد و کیفیت محصول توت فرنگی از طریق انتخاب ژنوتیپ های امیدبخش حاصل از دو رگ گیری پروژه به نژادی توت فرنگی.

25- بهبود عملکرد تولید مثل گله گوسفند کردی و عملیاتی نمودن این موضوع در گله یکصد رأسی بخش خصوصی با استفاده از راهکارهای هورمونی (سيدرگذاري و تزريق PMSG) در خارج از  فصل تولیدمثل.

26-استقرار دانش فنی کشت و پرورش توت فرنگی با انتقال یافته های تحقیقاتی و معرفی سیستم های نوین کشت که بر اساس آمار رسمی موجب افزایش میانگین عملکرد مزارع توت فرنگی حداقل به میزان 6 تن در هکتار شده است.

27-جهش تولید در انگور دیم با انتقال دانش فنی هرس تعادلی و مدیریت تغذیه در تاکستان های دیم استان. بسیاری از تاکداران دیم استان در حال حاضر عملکرد بالای 20 تن و تولید کنندگان نمونه عملکرد بالای 40 تن در هکتار دارند (10 برابر میانگین عملکرد کشور).

28-استقرار دانش فنی تکنیک کاشت نخود پائیزه در اراضی دیم مرتفع استان کردستان.

29-انجام مطالعات خاکشناسی استان کردستان در دو فاز اول و دوم با همکاری موسسه تحقیقات خاک و آب.

30-انجام مطالعات نیمه تفصیلی خاکشناسی و ارزیابی تناسب اراضی  در3000 هکتار از فاز دوم توسعه باغات سامانه انتقال سد آزاد سنندج.

31-رشد 400 درصدی تولید بذور پرورش یک غلات دیم و تولید و تکثیر هسته های اولیه بذر به میزان 201 تن

32-احداث و راه اندازی واحد تولیدی "قارچ داروئی گانودرما" در ایستگاه تحقیقاتی گریزه سنندج، با حمایت های مالی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.

33-تهیه کاتالوگ مناسب برای کلکسیون ارقام توت فرنگی .

34- تهیه کاتالوگ نمونه های گیاهی هرباریوم و کاتالوگ ثبت نژاد "بز مرخز".

35-افزایش سهم پروژه های مشترک و تعامل بین بخش ها در پروژه های خاص استانی.

36-افزایش سهم پروژه های تحقیقی- ترویجی مرکز کردستان در سال 1399

37-تولید اپ آموزشی پایش حضور در آزمون و اطلاع رسانی آموزشی در آموزشهای غیر حضوری.

38- اختصاص سهم بسیار بالای شاخص نفر روز آموزش به کارکنان با تعداد 23142 نفر روز و7750 نفر روز به ازای هر کارشناس و در حوزه بهره برداران با تعداد ۱۴۰۱۶نفر روز، و 5400 نفر روز به ازای هر کارشناس و شاخص آموزش رسمی 8000 نفر روز به ازای هر کارشناس، در بستر فضای مجازی که با توجه به شرایط کرونایی کشور، خوشبختانه نه تنها کاهش نداشته بلکه با افزایش چشمگیری نیز مواجه شده است.

39-افتتاح شبکه آموزش کشاورزی" شاک" در استان کردستان و مشارکت فعال در کانال ملی منابع طبیعی، آب و خاک که باستناد گزارش مؤسسه آموزش و ترویج، استان کردستان بیشترین مشارکت را در این کانال داشته است.

40-کسب رتبه 7 کشور در تعداد دوره آموزشی اجرا شده در اسفند 99 باستناد گزارش مؤسسه آموزش و ترویج.

41-پیگیری مصوبات تفاهم نامه همکاری پژوهشی و آموزشی با اقلیم کردستان عراق در سال 1398 با دعوت از مدیرکل محترم همکاری علمی و بین المللی.

42-همکاری و مشارکت علمی یکی از محققان گیاهشناس این مرکز با باغ بوتانیک سلطنتی  Kew انگلستان.

43-برگزاری 16 جلسه هماهنگی و احصای چالش های فنی با معاونت ها و مدیریت های تخصصی در سازمان جهادکشاورزی در طرح یاوران تولید استان و انجام  54 بازدید از عرصه های تولید، برگزاری کارگاه آموزشی، مسئله یابی و ارائه دستورالعمل فنی به بهره برداران استان.

44-تولید اپلیکیشن راهنمای زراعت بدون شخم نخود دیم.

45-تدوین یا ترجمه سه جلد  کتاب و نگارش دو فصل از یک کتاب خارجی در حوزه آبخیزداری.

46-مشارکت فعال محققان مرکز در 15 برنامه شبکه آموزش سیما (برنامه تلویزیونی رویش)، برنامه رادیویی اقتصاد (شاخه طلایی)، برنامه رادیویی و تلویزیونی کشاورزی استان کردستان "شنه ی شه مال".

47-ارایه 63 عنوان سخنرانی تخصصی در قالب ویدیو کنفرانس از طریق شبکه دانش کشاورزی، شبکه آموزش کشاورزی (شاک) و برنامه استودیو کشاورز در سال ۱۳۹۹.

48- همکاری در طرح ملی تحقیقی، آموزشی و ترویجی احیای دریاچه ارومیه (فاز دوم) " در 50 سایت زراعی و باغی".

49-شاخص شدن مرکز در تولید هسته های اولیه بذرغلات دیم

50-شاخص شدن این مرکز در تحقیقات به نژادی و به زراعی توت فرنگی و موفقیت در تولید انبوه نشای هیبرید.

51-حفاظت و نگهداری از کلکسیون های توت فرنگی، گل محمدی ،گیاهان دارویی و کلون های برتر انگور دیم

52-انجام امور نظارتی مربوط به کنترل و گواهی بذر در سطح 24000 هکتار، کنترل و نظارت بر تولید ۸۹۹۵۰ نهال شناسه دار،

53-انجام امور نظارت بر کنترل کیفی کود (بیش از یکصد نمونه).

54-بازدید رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و هیات همراه برای معرفی دستاوردهای تحقیقاتی شاخص و هرباریوم مرکز.

 

 

روابط عمومی مرکز  تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان

       

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها