برگزاری سی امین دوره ارزشیابی طرحهای تحقیقاتی در دست اجرای موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، در روزهای یکشنبه و دوشنبه 15 و 16 آبانماه، ارزشیابی طرحها و پروژههای بخش تحقیقات جنگلها و مراتع، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان، که شامل تعداد 12 پروژه تحقیقاتی در دست اجرای بخش، در قالب وبینار و به صورت برخط توسط اعضای کارگروه ارزشیابی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، متشکل از آقایان: دکتر رحمانی (رئیس کارگروه)، دکتر محبی، دکتر محمودی، دکتر یارمند، دکتر جهانبازی و دکتر پدرام قدیری پور (دبیر کارگروه) مورد ارزیابی قرار گرفت.
پیش از آغاز جلسات ارزشیابی، آقای دکتر یوسفی، رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان در سخنانی ضمن عرض خوشامدگویی خدمت اعضای محترم گروه ارزشیابی، گزارش و اطلاعات ارزشمندی را در زمینه ظرفیتهای استان کردستان و به خصوص جایگاه ارزنده منابع طبیعی (جنگلها و مراتع) در استان ارائه داد.
وی اضافه کرد: 62 درصد از سطح استان کردستان را جنگل ها و مراتع در بر می گیرد و استفاده از این ظرفیت در راستای توانمند سازی جوامع محلی بسیار گره گشا و چاره ساز است.
ایشان بر هدفمندی طرح های تحقیقاتی استان و حرکت به سمت کاربردی بودن طرح ها تاکید کرد و افزود: مسائلی مانند ظرفیت استان در توسعه گیاهان دارویی، زراعت چوب، گیاهان فصلی و خوراکی و حفاظت از گونه های اندمیک و در معرض انقراض استان موید این ادعا می باشد.
دکتر یوسفی در پایان مجدداً از آاقای دکتر رحمانی، رئیس کارگروه ارزشیابی 1401 استان کردستان، و حمایت های ایشان و همراهانشان تشکر و قدردانی نمود.
در ادامه این جلسه ارزشیابی آقای دکتر مازیار حیدری، مسئول بخش تحقیقات جنگل ها و مراتع مرکز نیز گزارشی از وضعیت بخش تحقیقات جنگل ها و مراتع با تاکید بر: تعداد پرسنل،اعضای هیئت علمی، پژوهشگران، کارشناسان و تکنسین بخش، وضعیت طرحهای تحقیقاتی در دست اجرا، نوع طرح، موضوع و نسبت طرح به نفر مجری، برون دادهای علمی – فنی، مقالات، دستاوردهای ترویجی، و سایر فعالیتهای پژوهشی و ترویجی یکساله را ارائه نمود.
حیدری، اذعان داشت : نیروی انسانی بخش و نداشتن محقق در زمینه گیاهان دارویی و اقتصادی – اجتماعی یکی از چالش های بخش است.
رئیس بخش جنگلها و مراتع مرکز در ادامه عملکرد پژوهشی بخش را نسبت به سال های 1400 و 1399 مقایسه کرد و گفت: ارائه برون داد در سال جاری رشد چشمگیری داشته است زیرا اضافه شدن دو طرح خاص سفارشی استان یکی از نقاط قوت مهم بخش بود.
وی در اضافه کرد: در زمینه ترویج و مشارکت در آموزش و برگذاری سخنرانی ها و وبینارهای علمی نیز حرکت بخش رو به جلو و قابل قوب بوده است.
در پایان جمعبندی پیشنهادهای بخش به گروه ارزشیابی ارائه گردید.
همچنین بر اساس برنامه زمانبندی شده هر مجری در مدت 20 دقیقه هر طرح را تشریح و به سوالات اعضا کارگروه پاسخ می داد، در این مدت 12 پروژه تحقیقاتی در دست اجرای بخش به دقت بررسی و مورد ارزشیابی قرار گرفت و پیشنهادها و رهنمودهای تیم ارزشیابی به مجریان استانی اعلام شد.
در خاتمه کارگروه ارزشیابی موسسه از عملکرد و اقدامات انجام شده مجریان پروژههای تحقیقاتی استان کردستان اعلام رضایت نموده و ابراز امیدواری کردند که در ارزشیابی سال آتی شاهد ارائه برون دادهای علمی – فنی و طرح های تکمیلی در زمینه گیاهان دارویی باشیم.
در جمعبندی پایانی نیز که با حضور اعضای کارگروه ارزشیابی و آقای دکتر یوسفی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان، انجام شد.
در این راستا، آقای دکتر یوسفی، با درخواست حمایت بیشتر مادی – معنوی موسسه از بخش تحقیقات جنگل ها و مراتع، تسهیل تصویب پروژههای خاص و همچنین بسترسازی برای ارتباط با بخش اجرا در سطح کلان، توجه بیشتر به اولویت های پژوهشی در راستای اشتغال زایی و به کارگیری ظرفیت های استان و اختصاص سهمیه جذب هیئت علمی و کارشناس تحقیقاتی به مرکز کردستان تاکید نمود.
در پایان جلسه آقای دکتر یوسفی از حمایت و نظارت آقای دکتر رحمانی، رئیس کارگروه ارزشیابی، و دیگر اعضای کارگروه تشکر و قدر دانی نمودند و ارزشیابی سال 1401 مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان خاتمه یافت.





