وسعت اراضی کشاورزی استان کردستان حدود یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار است که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است. در استان کردستان تعداد ۱۲ دشت مساعد و حاصلخیز به مساحت تقریبی ۲۱۸۶۰۰ هکتار وجود دارد که بیشتر در قروه، بیجار، دهگلان، دیواندره، مریوان و کامیاران قرار گرفته اند و بستر تولید بسیار زیادی را برای انواع مختلف محصولات زراعی و باغی فراهم نموده است. ۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان، ۸۷ درصد آن دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق و شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد. 79 درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.
سطح زیر کاشت باغات استان کردستان ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار هکتار میباشد که بیشتر به کشت توت فرنگی، انگور آبی و دیم و گردو اختصاص یافته است.
استان کردستان با تولید ۸۱۸ هزار و ۹۸ تن گندم رتبه سوم کشوری، با تولید ۳۲۹ هزار و ۶۷۰ تن سیب زمینی رتبه پنجم، با تولید ۴۳ هزار تن نخود رتبه سوم، با تولید ۶۰ هزار و ۲۳۲ تن توت فرنگی رتبه اول، با تولید ۱۵۰ هزار و ۱۷۵ تن محصول انگور رتبه دوم تولید انگور دیم را در کشور دارد. این استان در تولید گردو هم با ۲۱ هزار و ۷۸۶ تن رتبه دوم، در تولید (به) با ۶ هزار تن رتبه سوم، در تولید آلبالو با ۱۰ هزار و ۷۰۰ رتبه سوم، در تولید گیلاس با ۱۰ هزار و ۸۰۰ تن رتبه چهارم، در تولید هلو و شلیل با تولید ۶۶ هزار و ۹۰۰ تن رتبه هشتم را در بین استان های مختلف کشور به خود اختصاص داده است .سالانه ۶ هزار و ۶۸۳ تن محصولات گلخانه ای، ۷۰۰ هزار شاخه گل شاخه بریده، سه هزار و ۹۵۷ تن قارچ خوراکی هم در این استان تولید می شود.