کردستان از قطب‌های مهم تولید بذر گواهی‌شده کشور است

۱۹ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۷:۲۰ کد : ۲۱۵۴۶ اخبار
تعداد بازدید:۱۸
معاون فناوری و پژوهشی مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور، با اشاره به ظرفیت‌های اقلیمی و تنوع محصولات کشاورزی در کردستان، این استان را از مناطق مهم کشور در حوزه تولید و کنترل بذر و نهال دانست و بر توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی و گواهی بذر در استان تأکید کرد.
کردستان از قطب‌های مهم تولید بذر گواهی‌شده کشور است

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان کردستان، فرشید حسنی در جریان سفر به واحد استانی مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور در کردستان، در گفت‌وگو با روابط عمومی این مرکز ، اظهار کرد: کردستان به دلیل برخورداری از تنوع اقلیمی و تنوع محصولات کشاورزی، جایگاه ویژه‌ای در نظام نظارت، کنترل و گواهی بذر و نهال کشور دارد و این اهمیت، به‌ویژه در حوزه تولید بذر گواهی‌شده گندم، بیش از پیش نمایان است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در استان افزود: در حال حاضر ۱۶ شرکت تولیدکننده بذر گندم، دو شرکت تولیدکننده بذر جو و دو شرکت تولیدکننده بذر حبوبات در کردستان فعالیت دارند و همچنین چند شرکت و تولیدکننده نیز در زمینه تولید بذر گواهی‌شده سیب‌زمینی فعال هستند؛ ظرفیتی که نشان‌دهنده جایگاه مهم استان در زنجیره تولید بذر کشور است.

معاون فناوری و پژوهشی مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور، تضمین کیفیت و انطباق بذرهای تولیدشده با استانداردهای ملی را از مهم‌ترین اهداف نظام گواهی بذر عنوان کرد و گفت: تلاش ما بر این است که بذری که وارد چرخه گواهی می‌شود، از کیفیت مطلوب برخوردار بوده و با استانداردهای ملی مطابقت داشته باشد. خوشبختانه در استان کردستان شاهد تحقق این موضوع هستیم و همکاری و تعامل نزدیکی میان واحد استانی مؤسسه، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و سازمان جهاد کشاورزی کردستان وجود دارد.

حسنی در ادامه، توسعه تولید بذر گواهی‌شده سیب‌زمینی را یکی از ظرفیت‌های قابل توجه کردستان برای آینده دانست و اظهار کرد: در این حوزه، وجود مزارع ایزوله و با آلودگی کمتر، از الزامات مهم تولید بذر باکیفیت است و با توجه به شناختی که از ظرفیت‌های استان کردستان وجود دارد، زمینه مناسبی برای توسعه این فعالیت در استان فراهم است.

وی افزود: توسعه شرکت‌های فعال در حوزه تولید بذر سیب‌زمینی می‌تواند ارزش افزوده قابل توجهی برای تولیدکنندگان و استان ایجاد کند و از سوی دیگر، با توجه به نقش بذر سالم و باکیفیت در افزایش بهره‌وری و پایداری تولید، می‌تواند در تقویت امنیت غذایی کشور نیز مؤثر باشد.

معاون فناوری و پژوهشی مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور در بخش دیگری از سخنان خود از برنامه‌ریزی برای توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی مؤسسه در استان کردستان خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم بخشی از مزارع تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال را در استان کردستان برنامه‌ریزی و توسعه دهیم تا از ظرفیت‌های اقلیمی و کشاورزی استان در مسیر توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی و تولید بذر گواهی‌شده بیش از پیش استفاده شود.

وی در پایان تأکید کرد: ظرفیت‌های موجود در کردستان، این استان را به یکی از مناطق دارای قابلیت بالا برای توسعه زنجیره تولید، تحقیق و گواهی بذر در کشور تبدیل کرده است و تقویت همکاری میان مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و سازمان جهاد کشاورزی استان می‌تواند زمینه‌ساز بهره‌گیری بیشتر از این ظرفیت‌ها باشد.


لینک دانلود فایل
آخرین ویرایش ۱۹ مرداد ۱۴۰۵